Al enkele jaren begeleiden we op de sportvereniging mensen die na een zwaar ongeluk weer willen gaan sporten. Soms blijft iemand na de begeleide weken als lid aan. Karen had een zwaar scooterongeluk gehad en was wonder boven wonder 8 maanden later uit haar coma ontwaakt.

Vanzelfsprekend moet je tijdens deze training heel rustig spelen. Bezig zijn is het belangrijkst. Ik wees haar op een handgreep fout, gaf haar tips hoe te bewegen.
Ze merkte direct verschil en gierde het uit van het lachen , van geluk. Na een half uur spelen wilde ze even rustig wat drinken. Ik vertelde haar dat ze de tips best snel op wist te pikken.

Al snel vertelde ze me dat ze ook thuis dagelijks aan het klooien is. Ze is alleen omdat haar vriend 4 weken na haar ongeluk er tussenuit is gepiept met haar beste vriendin.
Ze is oprecht blij dat eindelijk iemand haar echt wil helpen. Ze heeft zoveel dingen waar ze dagelijks mee stoeit, maar ze vindt eigenlijk nooit een luisterend oor. Ik geef aan dat ik haar graag help waar mogelijk, maakt niet uit met wat.

Ik verwacht dat ze met praktische vragen gaat komen. Spullen ophangen, gaten boren, zware dingen sjouwen.
Maar haar eerste vraag is meteen zo direct dat ik er even van schrik.
” Jij bent getrouwd, jij hebt kinderen. ”
Ik knik bevestigend maar weet niet welke richting dit in gaat.
” Nou…..ja……kijk….nou….dan….uhhh….. dan heb jij ervaring met seks.!”
Inderdaad, denk ik direct. Maar ik weet nog steeds niet wat ze nu wil .
” Nou, ik ben 39 en heb nog nooit seks gehad. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hoe krijg ik een man zover dat hij met me mee naar huis gaat”
Ze ziet dat ik schrik van haar vraag.
Ze lacht en legt haar hand op mijn hand.
” Ik wil alleen advies,denk ik. Echt….als een vent met mij meegaat en ik doe de voordeur dicht en op slot……. hij gaat kruipend naar . Alles wat ik ooit in filmpjes heb gezien ga ik uitproberen….alles!”
Ik schrik nu toch wel een beetje van haar vastberadenheid.

” Weet je.. ik heb nog nooit in mijn leven seks gehad en ik wil dat zooooo waanzinnig graag óók een keer. En liefst daarna nog 1000 keer”

Enigszins stamelend vraag ik wat zij onder seks verstaat. Voordat ik nog iets kan aanvullen, reageert ze al, fel.
” Ik bedoel gewoon seks! Het is heel simpel. Ik heb nog nooit iets bij een man gedaan,en er is nog nooit iets door een man bij mij iets gedaan. ”
Als ik, duidelijk verbaasd ,reageer met opgetrokken schouders wijdt ze verder uit.
“Nog duidelijker? Ik heb nog nooit een piemel in mijn hand gehad, laat staan eraan gezogen. Ik ben nog nooit gevingerd, niet gebeft, niet geneukt en ook mijn poepertje is nog 100% maagd.”

Zo. Dat is duidelijk.

” Dus, help mij daar nou eens mee! Hoe krijg ik dat voor elkaar?.”

Ik moet voorzichtig zijn, mijn woorden afwegen.

” Kijk, ik weet zelf echt wel dat ik niet knap ben. Sommigen schrikken zelfs van me, sommigen denken dat ik , ondat ik een ongeluk gehad heb, achterlijk ben. Maar ik ben niet gek.

Ik leg mijn hand op haar schouder, om haar wat te troosten.

” Heb jij de gouden tip voor me?”vraagt ze me nu met een snik in haar keel, terwijl een traan over haar wang naar beneden loopt. Ik moet mezelf dan ook even herpakken.

” Nou…..er zijn een paar opties. De eerste is enzo…..”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *